Lattia, seinät ja katto

Valmistuksessa käytetään mittatarkkaa validoitua muottausjärjestelmää. Seinä- ja lattiarunko on yhtenäinen saumaton kevytbetonivalu vedeneristekalvoineen.

Lattiarakenne

Lattia ja seinät toteutetaan kevytbetonista. Valmistuksessa käytämme mittatarkkaa validoitua yhden valun muottausjärjestelmää, joka mahdollistaa lattian ja seinien saumattoman yhdistämisen.

Kevytbetonivalulattian toteutus säädösten mukaisilla kohdistetuilla kaadoilla ja raudoituksella. Lattiaan asennetaan joko vesikiertoinen- tai sähköinen lattialämmitys sekä vain välttämättömimmät viemäröinnit ja valittu muu tekniikka.

Kevytbetonirakenteen kuivaus tapahtuu oikeassa lämpötilassa ja kosteuspitoisuudessa, kosteusmittaukset suoritamme aina kuivatusjakson aikana.

Pidämme huolen laadunvalvonnasta; kylpyhuonemoduulin vedeneristäjällä on aina märkätilojen vedeneristäjän sertifikaatti, valut kuvataan ja dokumentoidaan sähköisesti.

Seinärakenne

Käytämme kevytbetonia seinien ja lattian runkomateriaalina. Kevytbetoni on sementtipohjainen massa, jossa käytetään runkoaineena keveitä ja lujia eri kokoisia partikkeleita.

Auktorisoitu betonitekniikan tutkimuslaboratorio on tehnyt massalle luokitukset, puristuslujuus kokeet ja raudoituslaskentaa varten raudoitus lujuustestit.

Massa on kantavan rakenteen lujuusluokan omaava

 • Paloturvallinen A1 luokka,  EI 60 88 mm seinäpaksuus
 • Äänieristys 35 dB [Rw)  88 mm seinäpaksuus vrt harkko
 • Keveys on merkittävä ominaisuus, paino on n. 640 kg/m3.

Kevytbetonin veden- sekä kosteudensieto on korkeaa tasoa ja kapillaarisuus heikkoa. Kevytbetonimassasta on vuosien käyttökokemus; se kestää vettä, jäätä ja pakkasta. Massan ainesosat ovat kaikki koettuja betonituotteissa.

Kevytbetonin käyttöalueet ovat laajat esim. lvis-kuilut, väliseinät, hissikuilut, muotovalut, ok-talojen suurelementit, piha- ja varastorakennusten elementit.

Käytettävän sementin osuus on merkittävästi pienempi kuin normaalissa betonimassassa, jolloin etuina tulevat mm. rahdin painoetu, suuremman nostokaluston tarve vähenee ja tuotannossa massan hukka on lähes nolla tehtyä moduulia kohden.

Kevytbetonin työstettävyys muutostöiden tms. osalta on helpompaa. Se on myös yhteensopiva valubetonin, muurauslaastin, eri laattaliimojen ja vesieristeiden kanssa.

Seinärakenne sisältää aina vesieristyksen ja laatoituksen, rakenteen paksuus ja muut vaatimustasot toteutetaan aina suunnitelman mukaan. Kylmä- ja lämminvesiputkien nousut toteutuvat myös kevytbetoniseinissä, nämä asennetaan aina suojaputkiin.

Seinien sisään asennetaan myös suunnitelman mukainen sähkötekniikka sekä mahdollisesti myös ryhmäkeskus.

Kylpyhuonemoduulin kruunaa kosteuden kestävä laakaovi.

Katossa on valtavasti tekniikkaa. Kaikkien ilmansulun ja läpivientien liitosten tulee säilyä tiiviinä koko rakennuksen käyttöiän ajan.

Kattorakenne

Tekniikka sisältää erilaisia LVIS-komponentteja

 • Ilmastointi- ja putkitekniikan päätöspisteet katossa (jakotukki)
 • Ilmastoinnin äänenvaimentimet
 • Keskitetyn ilmanvaihdon vaakakanavat
 • Huoneistokohtaisen ilmanvaihdon IV-kone asennettuna, vaakakanavat ja kanavien eristys
 • IV-laitteen kondenssivesiputki varustettuna vesilukolla ja asennettuna kylpyhuoneen viemäristöön
 • IV-laitteen vaatimat sähkökytkennät
 • Avoimien putkistojen tulppaaminen ja ilmastointihormien eristys
 • Tuloilman siirtoputki moduulin yli tarvittaessa
 • Poistoilmaputket
 • Ilmastointiputkien kulmaosat moduulin ulkopuolisille tiloille haluttuun sijaintisuuntaan
 • Tulo- ja poistoilmaventtiilit asennettu sisäpuolen tiloihin
 • Käyttövesiputkien kannakointi vaakaan kattoon

Kattomateriaali on valittavissa kohteen ja tilaajan tarpeen mukaan. Useimmiten käytetään STS-paneelia ja useimmiten katossa on yksi huoltoluukku ja led-valaistus.

Modello Nordic Oy valmistaa korkean valmiusasteen kylpyhuonemoduuleja.
Visiomme on mallintaa tehokas ja laadukas uuden sukupolven ekologinen tuotantoprosessi korkean valmiusasteen kylpyhuonemoduulirakentamiseen

Modello Nordic Oy

Teollisuustie 10c 74700 Kiuruvesi
Puhelin 040 547 2314
Sähköposti info@modello.fi